Cookies og persondatapolitik

Cookies

Denne hjemmeside bruger cookies.
Vi bruger cookies til at tilpasse og forbedre vores indhold, indsamle statistik over brugen af hjemmesiden og til at analysere vores trafik.

Hvad er en cookie
Hjemmesiden anvender cookies. En cookie er en lille tekstfil, der gemmes på din computer eller andet anvendt device med det formål at genkende den og huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.  Cookies indeholder ikke skadelig kode såsom virus. Det er muligt at slette og eller blokere for cookies. Se vejledning: https://minecookies.org/cookiehandtering/

Hvis du sletter eller blokerer for cookies, kan du risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Hjemmesidens brug af cookies
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker fx om du tidligere har besøgt siden og hvilket på sprog, du gerne vil have hjemmesiden vist. Helt overordnet anvendes cookies således som en del af funktionaliteten på hjemmesiden til at vise indhold, som er relevant for dig som besøgende.
Hvor længe opbevares cookies?
Det er varierende hvor længe cookies opbevares på dit udstyr. Tiden regnes fra sidste gang, du besøgte hjemmesiden. Efter udløb vil cookies automatisk blive slettet. Du kan se en liste under menupunktet ”cookie information”.

Hvilken type cookies.
Strengt nødvendige cookies skal være aktiveret på alle tidspunkter, så vi kan gemme dine præferencer for cookie-indstillingerne og huske dit sprogvalg. Nødvendige cookies kan derfor ikke deaktiveres.

Statistik-cookies indsamler oplysninger om, hvordan du interagerer med hjemmesiden, herunder hvor ofte du besøger siden og hvilke sider, du kigger på. Det gør vi for at kunne optimere design, brugervenlighed og styrke effektiviteten af hjemmesiden. Derudover bruger vi oplysningerne til at give dig personaliseret indhold og udarbejde markedsanalyser.

Persondatapolitik

  1. Generelt

Denne politik om behandling af personoplysninger beskriver hvordan Pratec Group’s hjemmeside indsamler og behandler data. Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os i kontaktformular eller som vi indsamler via hjemmesiden. Virksomheden er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til virksomheden vedrørende personoplysninger skal ske via kontaktoplysningerne anført under punkt 7.2

 

  1. Virksomhedens indsamling af personoplysninger

2.1 Hvilke oplysninger indsamler vi og til hvilke formål
2.1.1
 Når du besøger hjemmesiden, indsamler vi automatisk oplysninger om dig, fx om hvilken type browser du bruger, din ip-adresse og informationer om din computer med henblik på at forbedre indholdet på hjemmesiden, opbygningen samt for at optimere din oplevelse på den.
2.1.2 Når du benytter vores kontaktformular, afgiver du frivilligt og utvetydigt samtykke til at vi må benytte dine indtastede data til at kontakte dig med henblik på at betjene dig og besvare eventuelle spørgsmål.
2.2 Hvad bruger vi oplysningerne til
2.2.1
Som nævnt i pkt. 2.1.1 bruger vi de indsamlede oplysninger til at varetage vores interesser i at forbedre hjemmesiden for besøgende.
2.2.2 Vi bruger din ip-adresse til at fastlægge din geografiske placering.
2.2.3 Oplysninger sendt via kontaktformular bruger vi til at kontakte dig via email eller telefon. Oplysningerne slettes umiddelbart efter endt korrespondance, medmindre andet aftales.
2.2.4 Ved afkrydsning ved Nyhedsbrev og kampagner, anvendes dine oplysninger ligeledes til dette.

 

  1. Brug af databehandlere

3.1 Vi anvender eksterne virksomheder til blandt andet at foretage den tekniske drift af hjemmesiden. Fx bistår vores leverandør os med forbedringer og opdatering af hjemmesiden. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er ansvarlige for. Databehandlerne må ikke anvende dataene til andet formål end opfyldelse af aftalen med os og er underlagt fortrolighed med disse.
3.2 To af disse databehandlere er Googe Analytics og Google Search Console, begge v/ Google, er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-US privacy shields. En kopi af certificeringen kan findes her: https://policies.google.com/privacy/frameworks?hl=da

 

  1. Dine rettigheder
    4.1 Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.
    4.2Indsigtsretten
    4.2.1 Du er til enhver tid berettiget til skriftligt at anmode os oplysninger om blandt andet hvilke oplysninger, vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger, der evt. måtte være samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.
    4.2.2 Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler for dig. For udlevering af flere kopier opkræver vi et gebyr på DKR. 50,00. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning sammen med dokumentation for, at du er pågældende person.

4.3 Retten til berigtigelse
4.3.1 Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.

4.4 Retten til sletning
4.4.1
I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke afgivet i fx kontaktformular. I det omfang behandling af dine oplysninger er nødvendige fx for at kunne overholde vores bogføringsmæssige forpligtelser, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

4.5 Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring
4.5.1 Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring fx hvis du mener, at de oplysninger vi behandler om dig ikke er korrekte.

4.6 Retten til dataportalitet.
4.6.1
Du har ret til at få dine personoplysninger udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og har ret til at overføre disse oplysninger til en aden dataansvarlig, når vi indsamler dine personoplysninger i forbindelse med, at du afgiver samtykke til at vi bruger din ip-adresse til at fastslå din geografiske placering, jf. Pkt 2.1.1

4.7 Retten til indsigelse
4.7.1
Du har til enhver tid ret til af særlige grunde at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, som vi indsamler til brug for at forbedre funktioner på hjemmesiden og opbygningen heraf.
4.7.2 Du har endvidere til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, som vi behandler med henblik på direkte markedsføring.

4.7.3 Hvis du gør indsigelse mod behandlingen, er vi ikke længere berettiget til at behandle din personoplysninger, medmindre vi kan påvise lovlige grunde til fortsat behandling.

4.8 Retten til at tilbagekalde samtykke
4.8.1 Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke til, at vi bruger din ip-adresse til at fastlægge din geografiske placering, jf. pkt. 2.1.1. Hvis du tilbagekalder dit samtykke, skal du være opmærksom på at vi i visse tilfælde kan være berettiget til at fortsætte behandlingen, jf. pkt. 2. I sådanne tilfælde vil du blive orienteret herom.

4.8.2 Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke afgivet ifm. vores kontaktformular.
Hvis tilbagekaldelsen sker, inden vi har svaret på din henvendelse, skal du være opmærksom på, vi ikke har mulighed for at kontakte dig.
4.8.3 Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os på pratec@pratec.dk

4.9    Retten til at klage
4.9.1 Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til
Datatilsynet,
Borgergade 28, 5.
1300 København K
over vores behandling af dine personoplysninger.

 

  1. Sletning af persondata
    5.1 Såfremt du ikke gør brug af vores hjemmeside i en periode på 26 måneder, vil vi automatisk slette de oplysninger, som vi har registreret om dig, idet vi dog for at opfylde lovkrav, herunder krav i regnskabslovgivningen (5 år fra udgangen af regnskabsåret) og forbrugerlovgivningen (den 2 årige reklamationsret) kan gemme visse personoplysninger i en længere periode.
    5.2 Oplysninger som vi har indsamlet i forbindelse med at du har givet dit samtykke til at vi må sende dig markedsføring pr. e-mail, sms og post, vil vi slette, hvis du tilbagekalder dit samtykke, medmindre vi er berettiget til at fortsætte behandlingen jf. pkt. 2.

 

  1. Sikkerhed
    6.1 Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.
    6.2 Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at kunne udføre deres arbejde, har adgang til disse.

 

  1. Kontaktoplysninger
    7.1 Pratec Group er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via hjemmesiden.

Pratec Group ApS
Karetmagervej 17A
7000 Fredericia
Tlf. +45 7027 5050
Email: pratec@pratec.dk

 

  1. Ændringer i persondatapolitikken
    8.1 Vi er til enhver tid berettiget til at foretage ændringer i denne Persondatapolitik. Såfremt vi foretager ændringer i Persondatapolitikken, vil du blive orienteret om dette ved dit næste besøg på hjemmesiden.

8.2 Såfremt du ikke kan acceptere den ændrede politik, har du ikke mulighed for at fortsætte brugen af hjemmesiden og dine oplysninger vil blive slettet.

 

  1. Versioner

9.1 Dette er version 1.0 af virksomhedens persondatapolitik; dateret d. 18.11.2021