FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på ofte stillede spørgsmål om diesel- og benzingeneratorer.

Generatorer

Er generatoren klar til brug ved modtagelse?

Som regel skal man fylde motorolie på generatoren, når den modtages. Ofte kan 10W30 bruges, men der kan være andre specifikationer. Se altid i medfølgende motormanual. Er batteriet tørt, skal det påfyldes batterisyre. Batteri bør altid oplades efter modtagelse eller påfyldning af batterisyre.

Min generator vil ikke starte

Tjek altid oliestanden. Der må ikke for meget eller for lidt olie på.

Hvor lang tid kan brændstof opbevares?

Brændstof bør altid opbevares, så det ikke udsættes for direkte sollys og på et godt ventileret sted. Benzin bør ikke opbevares længere end 3 måneder og diesel 1 år.

Hvor lang tid kan en generator køre?

Køretiden på en generator er afhængig af flere faktorer såsom temperatur i omgivelserne, hvilke type belastning og om generatoren belastes meget eller lidt. Som udgangspunkt vil 1 liter benzin give ca. 3,5-4 kW og 1 liter diesel vil give ca. 4-5 kW.

Hvad er startstrøm?

Når en motor, pumpe eller anden form for elektromekanisk udstyr tændes, er der et behov for ekstra startstrøm, indtil fulde omdrejninger er nået (magnetisk mætning). Startstrømmen regnes for motorer 6x kW i 6 sekunder. Elektromagnetisk udstyr kan være op til 12x kW i 5 sekunder.
Der kan være udstyr som reducerer denne startstrøm såsom frekvensomformer, softstarter, rampestarter, stjerne-/trekantstarter mm.

Hvilken generator skal jeg vælge?

Skal jeg vælge en benzin- eller dieselgenerator?

En benzingenerator er ofte billigere og larmer mindre, men den bruger op til 10% mere brændstof end dieselgeneratorer. Derudover er opbevaring af benzin også mere krævende. En dieselgenerator er mere driftsstabil ved opstart eller tilkobling af apparater.

Olie

Hvilken olie bruger en generator?

Som udgangspunkt anbefaler vi motorolie 10W30 til generatorer. Der kan dog være andre specifikationer afhængig af hvor og hvordan generatoren bruges. Se motormanualen for yderligere. 

Hvor ofte skal jeg skifte olie på min generator?

Generatorer med 3.000 omdr. bør have skiftet olie, når de har kørt ca. 200 timer. Generatorer med 1.500 omdr. bør have skiftet olie, når de har kørt 4-500 timer. Olien må dog ikke blive mere end 2 år gammel og hvis det er en nødstrømsgenerator, som hovedsageligt testkører, er anbefalingen skift af olie for hver 200 driftstimer.

tandhjul

HVEM ER VI?

PRATEC GROUP ApS er et skandinavisk handelshus, som sælger hele vores produktprogram til det Skandinaviske marked via vores meget professionelle forhandler-netværk.

Pratec Group

Kontakt os

Karetmagervej 17A
DK-7100 Fredericia

+45 7027 5050

pratec@pratec.dk